Sans titre

0

 

Les meilleurs jeux de société avec le train

Sheldon Cooper ni edini, ki je nor na vlake. In razumemo. Od prvega parnega stroja do hitrih vlakov, ki jih vidimo danes, je prevoz lokomotiv naredil nekaj impresivnih napredkov. 

Ni presenetljivo, da je tam zunaj ogromno število iger z vlaki, v katerih lahko uživate začetniki in veterani ter vsi vmes. Tukaj je naš seznam najboljši trenirajte družabne igre! 

🏆 Naši najboljši izbori za najboljše igre za vlak

Se vam mudi? Na hitro pokukajte, preden greste.

Najboljša delovna mesta

Chemins de fer russes
Ruske železnice
  • Nemščina (jezik publikacije)

Najboljši začetnik

Najboljše na splošno

Chemins de fer du monde
Železnice sveta
  • Za 2-6 igralcev
  • 120+ minutni čas igranja
  • Ponaša se z več zemljevidi in različicami igranja

#1. Železnice sveta

Igralci: 2-6
Čas predvajanja: 120 min

Stopite korak nazaj v čas do začetka Age of Steam in postanite prometni tajkun, ko ustvarjate zelo obsežna železniška omrežja.

V tej igri boste ustvarili in razširili železniške proge za povezovanje mest. Rastoča mesta pomeni več blaga, več denarja. Vendar niso vse poti ustvarjene enako. Nadgradite svoje lokomotive za dostavo blaga na dolge razdalje in sami poženete večji dobiček. Prelisičite svoje nasprotnike, da postanete najbogatejši baron od vseh!

Naj vas očarljivo oblikovana tabla in miniaturni kosi vlaka in vodnega stolpa; to je a strateška igra in za zmago boste potrebovali več kot srečo. Izbirate lahko med različnimi zemljevidi, da bo igra sveža in vznemirljiva.

Chemins de fer du monde
Železnice sveta
  • Za 2-6 igralcev
  • 120+ minutni čas igranja
  • Ponaša se z več zemljevidi in različicami igranja

# 2. Vstopnica za vožnjo

Billet de conduite : boîte de jeu et trains de l'édition anniversaire

Igralci: 2-5
Čas predvajanja: 30-60 min

Vstopnica za Ride je preprost klasična! Ne glede na to, ali ste popolni začetnik ali večeri iger so tedenska sestavina v vašem gospodinjstvu, vsi bodo radi skakali v tej igri!

Igralci si prislužijo točke, ko izpolnijo svoje ciljne kartice in zahtevajo poti med mesti. Daljša kot je pot — več točk boste zaslužili. En srečni igralec bo na koncu igre zbral bonus za dokončanje najdaljše poti. Pazi na geografija igralne plošče zasvetijo s pisanimi plastičnimi vlaki, ko igralci pridobivajo poti. 

To je cenjena igra, ki jo igrajo ljubitelji lokomotiv vseh starosti, med katerimi lahko izbirate med številnimi različnimi destinacijami. Učiti ga je enostavno, a dovolj konkurenčno, da očara celo veterane. 

#3. Imperial Steam

Igralci: 2-4
Čas predvajanja: 120 min

Z ropotom industrijske revolucije se blago proizvaja in prevaža kot še nikoli. Vaša naloga je zagotoviti nemoteno delovanje dobavne verige. Ta igra je nekoliko bolj zapletena od drugih iger z vlaki, saj boste morali razmišljati o drugih vidikih, kot le o ustvarjanju železniških prog.

Imperial Steam je odlična igra za vse stratege, ekonomiste in seveda navdušence nad treningi! Zadolženi boste za načrtovanje in širitev optimalnih vlakovnih poti, pripravo pogodb in iskanje delavcev za vaše vlake, tovarne in dostavne službe. Sprejeti boste morali ključne odločitve, ko se boste trudili, da bi vaše podjetje ohranilo konkurenčnost in hkrati maksimirali svoj dobiček.

Ta igra je zelo dobro narejena, s pisanimi igralnimi kosi, denarjem in kartice. Umetniško delo gorske table je občutljivo podrobno. Zabaven, podjetniški preobrat v igri z vlakom, v kateri se boste po koncu igre počutili kot pravi poslovni človek. To je obvezno za vsakega ljubitelja železnic.  

Vapeur impériale
Imperial Steam
  • Načrtujte, gradite in širite svoje železniško omrežje
  • Najemajte in usposabljajte delavce, gradite tovarne, proizvajajte in dostavljajte blago
  • Nadgradite svoje lokomotive za prevoz več blaga in potnikov

#4. 1830: Železnice in roparski baroni 

Igralci: 2-6
Čas predvajanja: 180-360 min

Leta 1830 se je v ZDA odprla prva železniška proga, ki je povzročila kar nekaj navdušenja. Železnica je pomenila dobiček. Na tem neusmiljenem trgu boste igrali vlogo upravitelja železnic z globokimi žepi.  

Vsak bo v tekmi za polnjenje lastnih žepnikov deloval v lastnih interesih. Svoje podjetje boste razširili z gradnjo železnic in železniških postaj ter trgovanjem z delnicami. Zaradi zlobne konkurence na borzi se boste spraševali o etiki tistih, s katerimi igrate. Uporabljene bodo zlobne taktike, ki vam bodo pomagale pri napredovanju, ko boste namerno sabotirali konkurenco. Igra je zmagana, ko igralec razglasi bankrot ali je banka izčrpana.  

V tej zlobni igri so vse stave izključene in za igranje boste potrebovali skupino prizanesljivih prijateljev. Če se to sliši kot vaša množica, uživajte v nekaj urah grenke zabave. 

1830 : Chemins de fer et barons voleurs
1830: Železnice in roparski baroni
  • 3. izdaja te klasične igre razvoja železnic in...
  • Igralci gradijo železniško progo, kupujejo in upravljajo vlake, tekmujejo za ...
  • Ta različica je večinoma ponatis Mayfairove (2.) izdaje, tj.

#5. Transsibirska železnica

Igralci: 3-5
Čas predvajanja: 45-90 min

Transsibirska železnica je obsežno železniško omrežje, zgrajeno v 19th stoletja za povezovanje vzhoda in zahoda Rusije. V tej igri se boste vi in ​​vaši nasprotniki pomerili za izgradnjo najbolj oddaljene vzhodne črte v državi. 

Tekmujte s svojimi konkurenčnimi podjetniki za gradnjo železnic. Sliši se enostavno, kajne? No, izogniti se boste morali, da bi podlegli nacionalizmu, hkrati pa povečali dohodek in poskušali ustvariti najbolj oddaljeno vzhodno železnico. Igralci bodo izmenično vlagali v delnice in širili povezave. Na koncu igre zmaga igralec z največ denarja in zalog.

Ta igra prinaša dramo! In vsa dejanja bodo imela stroške. Kdo bo lahko s svojim inovativnim železniškim omrežjem razveseljeval carja in kdo bo pobegnil iz tirnic?

Chemin de fer transsibérien
Transsibirska železnica
  • Za 3-5 igralce. 60 minut igranja. Starost 14+
  • Igralci v igri tekmujejo, da bodo začeli železnice, zgradili ...
  • Igralci morajo paziti, da bo vlada srečna ali ...

#6. Vlaki

Igralci: 2-4
Čas predvajanja: 45 min

Železniška tehnologija se je hitro širila po vsem svetu v 19th stoletja je bilo le vprašanje časa, kdaj bodo profitni zasebni železniški sistemi prišli na Japonsko. Nadomeščajte svojo konkurenco, ko gradite najboljšo železnico na Japonskem.

Začnite igro z omejenim kompletom kart, ki jih lahko v prihodnjih zavojih okrepite z nakupom dodatnih kartice iz oskrbe. Na vrsti se odločite za nakup dodatnega kartice, igrajte na karte, da zaslužite denar ali izvedete dejanje, ali položite rail. Zbirajte točke z gradnjo železniških postaj in polaganjem železnic po vsej Japonski. Nakup in uporaba kartice učinkovito prizadevati za izgradnjo najbolj impresivne železnice v državi. Igra je končana, ko izginejo vse karte, so postavljene vse postaje ali ko igralec izprazni zalogo skladbe.

Če vam je všeč igra za gradnjo krova Dominion, boste uživali v vlakih, ki so nekoliko bolj strateški v smislu, da boste izkoristili svoj krov. S hitrejšim igranjem kot nekateri drugi 18xx igre, Vlaki so bolj dostopne kot druge igre na temo vlaka. Pomislite na to kot na odličen medij med Vstopnica za Ride in Transsibirska železnica.     

Les trains
Vlaki
  • Nominiran za Meeples Choice 2012
  • Igra za 2 do 4 igralce s 45 minutnim časom igranja
  • Velika igra z 2-stransko tablo

# 7. Colt Express

Igralci: 2-6
Čas predvajanja: 40 min

Dobrodošli na divjem zahodu brez zakona - kamor vse gre! To mesto ni dovolj veliko za več razbojnikov in borili se boste, da bi si zaslužili mesto najbogatejši odmetnik na Zahodu.

Votre voyage commence dans le train Union Pacific, où vous - avec d'autres bandits impitoyables - attendrez tranquillement pour attraper et voler des passagers inattendus dans le train en contrebas. Le jeu se compose de 5 tours avec 2 phases dans lesquelles les joueurs utiliseront leurs cartes d'action. Utilisez vos cartes pour vous déplacer dans le train, tirer sur d'autres bandits, capturer des passagers ou vous diriger vers le maréchal qui protège les passagers.

A la fin de la partie, le joueur qui tire le plus d'arme remporte 1 000 dollars et obtient le titre de "tireur". Le joueur avec le plus de butin a le droit de se vanter d'être le bandit le plus riche du Far West.

Ce qui est particulièrement remarquable à propos de ce plateau de jeu, c'est que le train lui-même est en 3D et que les joueurs ont des voleurs en bois miniatures qui les déplacent d'un wagon à l'autre. Ce jeu est rapide, bourré d'action et vous gardera debout.

Poulain Express
Poulain Express
  • Allemand (langue de publication)

# 8. Première classe : tout le monde à bord de l'Orient Express

Joueurs : 2-4
Temps de jeu : 40-80 min

Le nom sonne probablement. Qu'il provienne de James Bond, d'Agatha Christie ou de la tristement célèbre ligne mondialement connue, ce train s'est certainement fait un nom.

À une époque où le train était un mode de transport populaire, les gens les plus estimés voyageaient luxueusement en première classe. Dans cette tournure somptueuse du jeu de construction de chemin de fer, vous commercialiserez auprès d'une foule riche et créerez une ligne élégante ressemblant au tristement célèbre Orient Express.

Selon le jeu de cartes interchangeables que vous utilisez, chaque jeu générera des résultats très différents. Décidez de prolonger le train et de suivre ou d'améliorer vos voitures pour mieux répondre aux normes de vos passagers de grande classe. Vous ne savez jamais ce qui vous attend ! Votre train sera-t-il choqué par le mystère du meurtre ? Ou votre objectif sera-t-il d'attirer des célébrités à bord ?

Ce jeu ajoute une touche glamour aux jeux de chemin de fer traditionnels. C'est génial parce que vous n'utilisez que deux des cinq kits, donc il n'y a pas deux jeux identiques. Si vous aimez les chemins de fer russes, essayez Orient Express pour mélanger les choses !

Première classe
Première classe
  • Un jeu passionnant de construction de voies ferrées pour deux à quatre...
  • Les modules ajoutent leur propre thème unique à chaque jeu, de ...
  • Il capture la mystique et le mystère de l'ère des trains de luxe...

# 9. Chemins de fer russes 

Joueurs : 2-4
Temps de jeu : 90-120 min

Faites un pas en arrière dans le passé, à la fin des années 1800, et placez-vous dans la Russie impériale. La construction du chemin de fer transsibérien a commencé et vous devrez aider à recruter des travailleurs pour stimuler l'industrialisation.

Contrairement à de nombreux autres jeux de cette liste, ce jeu se concentre sur le placement des travailleurs . Installez des ouvriers, achetez de nouveaux trains, améliorez les voies et construisez des usines pour moderniser le pays. Il existe de nombreuses façons de gagner, alors décidez quelle stratégie pour vaincre vos adversaires et observez leurs mouvements. Décider d'utiliser des ingénieurs peut vous aider à gagner. Ou se concentrer sur la lucrative ligne Moscou-Vladivostok jouera-t-il en votre faveur ?

Parce que Russian Railways est un jeu de société européen , il est différent des autres jeux sur le thème des trains. L'accent mis sur la dotation en personnel lui donne une tournure unique que les amateurs de formation et les fans de jeux de société européens apprécieront sûrement.

Chemins de fer russes
Chemins de fer russes
  • Allemand (langue de publication)

# dix. Railroad Ink : édition Deep Blue 

Joueurs : 1 à 6
Temps de jeu : 20 à 30 min

Lorsque vous mélangez un puzzle , des dés et des trains, vous obtenez Railroad Ink ! Prenez vos planches de jeu et vos balises et chargez à toute vapeur !

Dans ce jeu de concours d'itinéraires lancés et écrits, le lancer de dés déterminera les itinéraires que vous pouvez construire. Utilisez les configurations d'itinéraires indiquées sur les dés pour dessiner le plus de sorties possible et utilisez les dés mieux que vos adversaires.

Serez-vous prudent et commencerez-vous un nouveau chemin? Ou pousserez-vous votre chance et votre pouce vers la sortie ? Gardez à l'esprit que plus d'itinéraires vous rapporteront des points et que les itinéraires inachevés finiront par vous coûter cher.

Ce jeu est rapide et facile à apprendre. De plus, le mélange de lancer les dés et de créer des puzzles ajoute un peu de pizza créative et stratégique par rapport aux autres jeux sur le thème du train.

Railroad Ink : édition Deep Blue
Railroad Ink : édition Deep Blue
  • pour 1 à 6 joueurs. 30-45 minutes de jeu. 8 ans et plus
  • les deux éditions peuvent être combinées, permettant jusqu'à 12 joueurs !
  • Nombre de joueurs : 1 à 6

#11. Steam : des rails vers la richesse

Joueurs : 3-5
Temps de jeu : 90 min

Steam est un jeu de pose de tuiles stimulant dans lequel les joueurs s'affronteront pour construire le réseau ferroviaire le plus efficace. 

Ces voies changeront constamment au fur et à mesure que les joueurs construisent des voies, livrent des marchandises, améliorent leurs locomotives et améliorent les villes. Tout le monde s'efforcera d'obtenir les livraisons les plus rentables, alors trouvez des endroits dont la demande correspond aux marchandises que vous transportez. La compétition est féroce alors que les joueurs s'efforcent de faire en sorte que chacun gagne le plus d'argent et gagne des points.

Ce jeu a une valeur de rejouabilité élevée en raison du plateau double face, de la myriade de stratégies utilisées par les joueurs et du nombre d'extensions disponibles. Avec ce jeu, vous pourrez vous immerger complètement dans le mode de vie d'une locomotive. Le dernier arrêt parfait sur notre liste des meilleurs jeux de train.

Steam : des rails vers la richesse
Steam : des rails vers la richesse
  • Pour 3 à 6 joueurs
  • 90 minutes de temps de jeu
  • Un thème de train populaire

Conclure

Nous espérons que vous avez apprécié notre liste des meilleurs jeux de train ! Avez-vous déjà essayé l'un des jeux de cette liste? Avons-nous manqué l'un de vos jeux préférés sur le thème du train ? Laissez un commentaire ci-dessous et dites-nous ce que vous en pensez ! Nous aimerions avoir de vos nouvelles.

Enregistrer un commentaire

0Commentaires
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Enregistrer un commentaire (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !